Google släpper lös sin chatt på webben

2015-08-19 13:06  

Googles meddelandetjänst Hangouts finns nu på egen adress på nätet för den som gillar chatt bättre än e-post.

I våras lade Facebook sin meddelandetjänst Messenger på en egen webbadress utanför den vanliga Facebook-sajten. Nu gör konkurrenten Google samma sak med sin tjänst Hangouts. Google har dock inte varit lika duktiga som Facebook på att sköta sin domännamnspolicy och Hangouts finns att hitta på adressen hangouts.google.com och inte som man kanske kunnat tro på Hangouts.com.

På Hangoutssidan går det att chatta och att ringa sina vänner, med eller utan video, på samma sätt som när Hangouts sitter inbyggt i Gmail. Fördelen är att Google kan erbjuda ett tydligare gränssnitt med chatt i centrum när Hangouts inte behöver konkurrera med din e-post.

Att lägga Hangouts på en egen sida kan också vara ett sätt för Google att stärka tjänstens eget varumärke vilket kan behövas i en värld där Facebook har Messenger och Whatsapp som egna webbtjänster. Google har dessutom provat en liknande strategi med sin fototjänst som nyligen kopplades loss från företagets sociala nätverk Google Plus.

 

Prova vår heldigitala tidning Digital Teknik – just nu 6 nummer för 149 kronor!

Jonas Ryberg

Mer om: Google

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt