Facebook satsar på vr-möten – släpper appen Horizon Workrooms

2021-08-20 07:10  
Facebook har lanserat en ny app, Horizon workrooms, där användarna ska använda sig av en avatar vid digitala möten. Foto: Facebook

Hemmajobb eller en återgång till kontoret? Facebook tror att det förstnämnda alternativet består och lanserar därför nu en app där mötesdeltagare skapar en egen avatar för att hålla möten i en virtuell verklighet.

Appen under namnet Horizon Workrooms är tänkt att fungera ihop med företagets virtual reality-headset. Genom att alla deltagare skapar en egen avatar är det sedan tänkt att dessa ska kunna samlas i ett virtuellt konferensrum där man även ska kunna rita upp skisser på whiteboards.

Appen ska vara gratis för de som köpt företagets headset men Facebook har dock fått rejäla problem då försäljningen stoppats och fyra miljoner headset återkallats i USA. Detta efter det att konsumenter uppgett att man fått olika former av hudirritationer på grund av headseten.

Läs mer: Varför ska man vara exalterad över edge computing?

Sociala mediejätten försöker nu att hitta alternativa inkomstkällor, förutom Horizon workrooms meddelar man också att man nu uppger sig redo att lansera en digital plånbok under namnet Novi. Även den satsningen har omgärdats av problem, från början gick satsningen under namnet Libra och myndigheter som har förgranskat satsningen har haft invändningar gällande bland annat skydd mot penningtvätt.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt