Efter stormen Alfrida – Gotland utan telefon även i dag

2019-01-03 07:17  
Gotland utan telefon även idag. Stormen Alfrida orsakar stora problem. Foto: TT

Telefoner som inte fungerar och strömlöst i stora delar – stormen Alfrida har skickat tillbaka Gotland till början av 1900-talet. Även i dag uppmanas nödställda gotlänningar som inte kan ringa 112 att bege sig till jouröppna brandstationer.

Stormen Alfrida har orsakat stora problem på Gotland. På onsdagskvällen gick räddningstjänsten ut med ett VMA, Viktigt meddelande till allmänheten, och uppmanade gotlänningar som behövde larma 112 att bege sig till någon av de jouröppna brandstationerna. Telefonerna på ön fungerar inte säkert, och det gör att det inte går att nå nödnumret.

Fram till klockan 12 i dag, torsdag, kommer uppmaningen att ligga kvar.

– Vi kan inte garantera att det går att ringa, därför har stationerna bemannats. Vi vet inte hur många telefoner som inte fungerar, det är inte så att det är alla som är ur funktion, säger Åsa Sköld vid Storstockholms räddningstjänst på torsdagsmorgonen.

Uppmaningen gäller även dem som har trygghetslarm.

Under natten har det dock varit lugnt.

– Vad jag vet har det inte varit några besök på brandstationerna, säger Åsa Sköld.

Räddningstjänsten har bemannat brandstationerna i Fårö, Fårösund, Slite, Dalhem, Kräklingbo, Visby, Klintehamn, Garda, Hemse och Burgsvik.

Mer om: Storm Gotland

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt