Digitalisering

Fingerprint var nära affärer med teknikjättarna

Samsungs Dong-Jin ”DJ” Koh sågs under 2013 ha möten i Lund med företrädare för Fingerprint Cards. Foto: Choi Jae-koo/AP/TT
Boken "Fingerprint – the story" släpps den 26 januari.
Karolina Palutko Macéus. Foto: Dan Norrå
Per Agerman. Foto: Lars OA Hedlund

Våren 2013 var svenska företaget ytterst nära att bli partner till både Samsung och Microsoft. I en ny bok om bolagets skandalkantade historia får vi följa med bakom kulisserna.

Publicerad

Boken "Fingerprint – the story" är skriven av ekonomijournalisterna Karolina Palutko Macéus och Per Agerman. Den är inte sanktionerad av Fingerprints ledning, vilket framgår av före detta vd:n Johan Carlströms omdöme på Twitter: ”Försök till kapitalisering på andras framgång/ GAM journalistik!”

Boken redogör för de interna diskussioner som har förts på högsta nivå i samband med charmoffensiver gentemot både Samsung och Microsoft. Våren 2012 rekryteras Tord Wingren och Göran Malm till Fingerprints rådgivande kommitté, tack vare sina kontakter högt upp i Samsung-ledningen. Wingren är en före detta Ericsson-chef, med ett förflutet på Samsung. Även Göran Malm har jobbat hos Samsung i många år. I boken kallas Samsung ”drömpartnern”.

Prova Ny Teknik – 49 kr
för 1 månad


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här