Tobii inleder samarbete med chip-jätte kring eyetracking

2018-03-15 10:49  

Genom ett samarbete med Qualcomm tar svenska eyetracking-bolaget Tobii ytterligare ett kliv mot mobila headset för vr och ar.

Tobii har sedan tidigare berättat att de menar att ögonen är nyckeln till framtidens vr- och ar-teknik, alltså virtual och augmented reality.

Tobii, som är indelat i tre divisioner med olika inriktningar, utvecklar en patenterarad ögonspårningsteknik som redan används inom bland annat speldatorer. Nu tar företaget ytterligare ett kliv. Under torsdagen offentliggjordes ett samarbete med den amerikanska chip-jätten Qualcomm.

Målet är att göra ögonspårning tillgängligt för mobila ar- och vr-headsets utrustade med Qualcomm Snapdragon 845 Mobile VR Platform.

Läs mer: Svenska Tobii först med ny Windows 10-teknik

Samarbetet innebär att de båda bolagen kommer att ta fram en referensdesign och ett utvecklingskit för Qualcomms vr-plattform. Tobiis hårdvarudesign och algoritmer för ögonspårning, kallat EyeCore, kommer att ingå i dessa lösningar. Samarbetet innebär också att Tobii kommer att licensiera sin teknik direkt till headsettillverkare och samarbeta med dem kring den optiska lösningen.

Johan Kristensson

Mer om: Tobii

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt