33-listevinnarna Limes Audio köps av Google

2017-01-09 13:04  
Tidigare forskarna Fredric Lindström och Christian Schüldt startade Limes Audiu 2007. Foto: Limes Audio

Umeåföretaget Limes Audio, som hyllats för sin patenterade ljudprogramvara, knep en plats på 33-listan 2013-2014. Nu blir bolaget en del av Google.

Limes Audio grundades 2007 av två forskare inom signalbehandling, och har tagit fram den patenterade programvaram True voice som tvättar bort ekon, brus och burkigt ljud i högtalarsystem.

Bolaget, som var med på Ny Teknik och Affärsvärldens 33-listan år 2013-2014, har på kort tid knutit till sig flera stora samarbeten med europeiska och kinesiska bolag. Omsättningen för 2015 uppgick till 15 miljoner kronor, enligt sajten Breakit.

Lagom till början av 2017 inleds ett helt nytt kapitel i historien om Limes Audio. I slutet av förra veckan kom nämligen den uppseendeväckande nyheten att bolaget ska köpas upp av den amerikanska teknikkätten Google.

”Vi ser fram emot att jobba nära tillsammans med teamet hos Limes Audio för att introducera nya lösningar som kommer att erbjuda våra kunder marknadens bästa kvalitet när det gäller ljud på nätet”, skriver sökföretaget i ett blogginlägg.

Läs mer: Limes Audio vill ge världen bättre ljud

Fredrik Lindström, en av Lime Audios två grundare, kommenterar affären i ett pressmeddelande:

”Sedan 2007 har vi konstant arbetat för att flytta fram gränserna för röstförbättring som del av vårt kall att leverera världens bästa ljudkonferens-upplevelse.”

Exakt hur mycket som sökföretaget har betalat för Limes Audio är ännu okänt.

Kalle Wiklund

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

Här är reglerna för kommentarerna på NyTeknik

  Kommentarer

Dagens viktigaste nyheter

Aktuellt inom

Alla Tjänstebilar

ANNONS

Debatt

COMSOL