ANNONS FRÅN SCHNEIDER ELECTRIC

Framtidens byggnader behöver digitala ekosystem och tjänster

Endast 1–1,5 procent av byggnadsbeståndet i Europa renoveras varje år, vilket behöver uppgå till 3 procent per år för att uppfylla åtagandena från Paris. EU har släppt direktiv för hur energi ska hanteras i framtidens byggnader och en stor del av att teknologin som behövs finns redan tillgänglig för att driva den utveckling som behövs för att uppnå smartare och mer energieffektiva byggnader.

Publicerad Uppdaterad

Teknik och lösningar kopplade till energieffektivisering i byggnader ger betydande möjligheter att minska energianvändningen med mellan 10 och 60 procent, beroende på geografiskt område och kvalitet på befintliga tillgångar. Detta leder till både lägre koldioxidutsläpp och kostnadsbesparingar.

Schneider Electric är en global koncern inom energihantering och automation och är en digital partner för effektivitet och hållbarhet. Genom att erbjuda det öppna och skalbara IoT-plattformen EcoStruxure™ Building, hjälper företaget fastighetsägare och fastighetsförvaltare att både modernisera och framtidssäkra byggnader. Henrik Nilsson är globalt ansvarig för Schneider Electrics innovationscenter i Lund med ett team som bedriver forskning och utveckling inom teknologilösningar för byggnader.

– Vi utvecklar dagens och morgondagens smarta fastighetslösningar inom främst byggnadsautomation, brandsystem och säkerhetssystem. Vi ansvarar för hela ekosystemet från den smarta givaren till en växande portfölj av molntjänster. Detta gör vi tillsammans med teamet som utvecklar produkter för el infrastrukturen så som exempelvis elmätare och brytare, säger Henrik Nilsson.

Enbart implementeringen av energieffektiva lösningar och teknik räcker inte, utan det behövs också tjänster och analysverktyg som tillåter en mer intelligent och automatiserad styrning av byggnadsunderhåll och prestandaförbättringar, både på plats och distans.

– Att hålla koll på sin fastighets energianvändning är viktigt, men detta måste också följas upp på ett enkelt och effektivt sätt för alla involverade. Vi erbjuder själva analystjänster och mjukvaror som förenklar underhållet, förbättrar komforten, optimerar prestanda och förlänger tillgångarnas livslängd i en byggnad. Genom att driva innovation och utveckling av vår plattform gentemot andra teknologipartners underlättar vi även integrationer med andra tekniklösningar, vilket är viktigt då de flesta byggnaders tekniska system skiljer sig från varandra. Målet är att göra det så enkelt som möjligt för fastighetsägare och fastighetsförvaltare i resan mot smartare, mer energieffektiva och hållbara byggnader, säger Henrik Nilsson.

EcoStruxure™, Schneider Electrics öppna och skalbara IoT-plattform för hem, fastigheter, datacenter, infrastruktur och industrier, samlar och kopplar ihop data från alla delar av en verksamhet.