ANNONS FRÅN BACKER

Elektrifieringen ger nya jobbmöjligheter

Dagens elektrifiering av fordon medför ny kompetens- och produktefterfrågan, som exempelvis elbaserad värmeteknik. Några som sedan länge sysslat med det är Backer.

Publicerad Uppdaterad

Den gröna omställningen pågår för fullt. Behovet av energiförsörjning har vuxit sig enormt den senaste tiden och väntas bara fortsätta öka.

– Ser man på de tillväxtsiffror vi presenterar slår vi marknadens förväntningar konstant. Det är riktigt omvälvande hur skriande behovet är, säger Kristian Paulsson, Area Sales Manager Automotive på Backer.

På grund av ökad efterfrågan befinner sig Backer, som är världsledande inom värmeteknik och en del av NIBE-koncernen, i en expansiv fas. Investeringskapaciteten finns på plats och företaget är nu redo att anställa nya talanger inom ingenjörs- och teknikområdet för att kunna tillgodose marknadens behov av innovation.


Lär känna Backer

– Vår investeringskapacitet är femdubblad jämfört med vad vi planerade för fem år sedan. Elektrifieringen går snabbare än vad någon hade kunnat räkna med. Nu vill vi ta vara på vårt försprång genom att anställa personer med lämplig kompetens, som är nyfikna på att bli en del av ett framåtsträvande, grönt bolag, säger Niklas Linné, teknisk chef Automotive på Backer.

Som medarbetare på Backer är utvecklingsmöjligheterna stora. Eftersom branschen i sig är framtidsorienterad är arbetsmiljön naturligt varierande och stimulerande.

Bli en del av Backer

– Elektrifieringen av automotive-segmentet ligger helt rätt i tiden. Vårt grundkoncept med värmeelement ger oss en fördel internationellt då vi redan har tekniken på plats, vi behöver bara anpassa den. Samtidigt arbetar vi hela tiden med att ha en levande produktutveckling och tar ingenting för givet: konkurrens är något vi uppmuntrar då den behövs för branschens och omvärldens bästa, säger Kristian Paulsson.


Utöver möjligheten till snabb utveckling i en hållbar bransch är Backer en diversifierad arbetsplats som erbjuder möjligheten att arbeta i en global miljö.

– Vi arbetar över gränser, både vad gäller ålder, nationalitet och avdelningar. Målet är att ge våra anställda ett bra kunskapsutbyte och att samtidigt kunna försörja marknaden med miljövänliga lösningar som möter vår tids stora elektrifieringsutmaning. Det i särklass viktigaste för oss som arbetsgivare är att hitta personer med rätt driv och inställning, som är intresserade av att vara med på vår resa, avslutar Niklas Linné.

Om Backer:

Backers historia började redan 1921 när Christian Backer patenterade dagens rörvärmelement och 30 år senare, år 1949, grundades Backer AB i Sösdala. Idag är Backer en av världens främsta experter på utveckling och tillverkning av lösningar inom elektrisk värmeteknik och har sammanlagt 10 000 anställda i över 30 länder. Backer AB är huvudsäte för Backergruppen som ägs av NIBE-koncernen.