ANNONS FRÅN EK POWER SOLUTIONS

EK Power Solutions: Kompetenscenter för kraftelektronik med fokus på hållbarhet

Fredrik Ståhl, vd på EK Power Solutions.

Elektrifieringen har ökat efterfrågan på kraftelektronik. EK Power Solutions levererar numera både utveckling och produkter.

Detta är en annons. Den är inte skriven av Ny Tekniks redaktion. Vid eventuella synpunkter, vänligen vänd dig till annonsören.

I takt med att industrins krav på hållbara lösningar växer har kompetens inom kraftelektronik blivit allt viktigare. Som nischat designhus inriktat på just kraftelektronik och motordrivare är EK Power Solutions tjänster efterfrågade.

– När så mycket av det som tidigare var fossildrivet, hydrauliskt eller pneumatiskt ska elektrifieras ligger vi helt rätt i tiden. Det vi ser på marknaden nu är ett starkt fokus på att kunna återanvända energi som regenereras, att ha bättre kontroll på både energi och rörelse vid motorstyrning, samt ett starkt ökat krav på energieffektivisering, säger Fredrik Ståhl, vd på EK Power Solutions.

EK Power Solutions kunder finns i stor utsträckning bland globala industriföretag med skandinavisk förankring.

– Vi är en one stop shop för kraftelektronik, motorstyrning och PCB-layout med produkter och lösningar som gör våra kunder mer konkurrenskraftiga. Och med eget labb och våra team av kompetenta hårdvarukonstruktörer, mjukvaruutvecklare, CAD-ingenjörer, mekanister och projektledare tar vi gärna ett helhetsansvar för våra leveranser, säger Fredrik Ståhl.

”Så liten klimatpåverkan som möjligt”

Hållbarhet är en av hörnstenarna i verksamheten. På EK Power Solutions försöker man aktivt välja kundprojekt som har en hållbarhetskoppling.

– Det är viktigt att våra produkter och lösningar har så liten klimatpåverkan som möjligt och hållbarhet vävs alltid in i våra designval. Det kan till exempel handla om att göra en avvägning mellan att konstruera en produkt med så hög verkningsgrad som möjligt eller välja en teknologi med något sämre verkningsgrad, men som väsentligt förlänger produktens livscykel. Den typen av avvägningar görs ofta tillsammans med kunden, säger Fredrik Ståhl.

För att möta ett växande kundbehov har EK Power Solutions vid sidan av utvecklingsprojekten nu också börjat leverera produkter i serie. Dit hör till exempel motordrivare under varumärket EK Power Drives, en modulär lösning som ger kunderna möjlighet att utifrån tillämpning själva sätta ihop en skräddarsydd motorstyrning.

– Kunderna har efterfrågat den här flexibiliteten. Med våra egna produkter ger vi dem både möjlighet att komma snabbare till marknad och en större trygghet eftersom vi tar ansvar för produkten i hela livscykeln. Det här är en affär som vi kommer att skala upp mycket framöver, säger Fredrik Ståhl.

Om EK Power Solutions

EK Power Solutions har utvecklat kraftelektronik och motordrivare sedan 1978. Företaget är en del av Addtech-koncernen, med 150 självständiga koncernbolag som säljer högteknologiska produkter och lösningar till kunder inom tillverkande industri och infrastruktur - med fokus på långsiktigt hållbar tillväxt.

Läs mer på www.ekpower.se