ANNONS FRÅN WAGO

Datainsamling och energimätning i världsklass

Effektiv, flexibel och hållbar energimätning. Månaders jobb och planering ersätts av några timmar och vips är det klart. WAGO Energy Data Management (EDM) är snällt både mot plånboken och miljön. — Komplexa data samlas in i samma stund som systemet monteras och startas. Dessutom går det otroligt snabbt att installera så det är effektivt på alla sätt och vis, säger Bartek Obara, systemspecialist på WAGO.

Publicerad Uppdaterad

Detta är en annons. Den är inte skriven av Ny Tekniks redaktion. Vid eventuella synpunkter, vänligen vänd dig till annonsören.

Energifrågan är hetare än någonsin. Företag kämpar med ökade elkostnader och gör allt de kan för att minska sin energiförbrukning. WAGO Energy Data Management (EDM) kan vara en stor hjälp på traven. Ett smidigt system i form av en liten låda med ett färdigt och flexibelt program gör det möjligt att samla in och analysera exempelvis energiförbrukningen i en byggnad.

— Systemet gör det bland annat möjligt att se exakt hur mycket energi eller vatten som förbrukas under en specifik tidsperiod. Det går även att analysera utomhustemperaturer för att anpassa och styra inomhustemperaturen baserat på hur varmt eller kallt det är ute, säger Bartek.

Systemet som installeras rapporterar och samlar information i samma stund som det monteras.

— I vanliga fall när man installerar liknande system tar det månader av planering innan allt är på plats och det går att analysera datan. Med EDM sparar man in otroligt mycket kostnader på både arbets- och planeringstid, säger Bartek.

EDM gör det möjligt att optimera energiförbrukningen.

— Det är perfekt för exempelvis fastighetsägare, produktionsanläggningar och kontorshotell som är intresserade av att analysera och effektivisera sin energiförbrukning redan idag, berättar Bartek.

EDM-lösningen har installerats på en mindre flygplats i södra Tyskland. Där finns det bland annat restauranger och caféer, verkstäder för flygbolagen att serva sina plan i, en konferensavdelning och allmänna ytor som säkerhetskontroller och bagageförvaring.

— Det är ett bra exempel på hur en av våra kunder har kunnat både analysera och fakturera utifrån hur mycket respektive hyresgäst förbrukar. EDM-systemet öppnar upp otroligt många dörrar för företag, säger Bartek.

Systemet gör det möjligt för företag att sänka sina kostnader genom att identifiera och begränsa så kallade ”effekttoppar”.

— Man kan exempelvis släcka laddstolpar under några timmar när efterfrågan på energin i andra delar av anläggning är stor. Det går helt enkelt att anpassa efter varje enskilt fall för att optimera energiförbrukningen. Det är ett otroligt flexibelt system, säger Bartek.

För WAGO är det viktigt att kunna leverera produkter och system som bidrar till en hållbar energiförbrukning.

— Det känns kul att kunna erbjuda ett system som gör nytta för både slutkunden och installatören. Om man inte mäter vet man inte hur mycket som förbrukas och heller inte mycket man skulle kunna spara in. Det är viktigt ur alla aspekter att bli medveten om, säger Bartek.

Läs mer om WAGO Energy Data Management (EDM) här.

Namn: Bartek Obara
Titel: Industry Manager Energy Wago för mig: Fantastisk arbetsplats med duktiga kollegor och innovativa produkter Favoritprodukt från Wago: Energimätare (MID)