Roboten ”Little Peanut” levererar mat till människor i corona-karantän

2020-01-29 10:20  
Roboten Little Peanut serverar mat till personer som misstänks vara smittade av coronaviruset. Foto: Twitter och TT

För att minska risken att sprida coronaviruset vidare tar man nu i Kina hjälp av robotar. Little Peanut, som de heter, delar ut mat till smittade.

Ett hotell om 16 våningar i Hangzhou i Kina agerar just nu karantän för personer som via flyg har rest med patienter som misstänks ha smittats av det nya coronaviruset.

För att reducera mängden mänsklig kontakt mellan friska och smittade tar man nu hjälp av robotar, skriver Reuters.

Här är roboten Little Peanut. Med en rad robotkollegor förser de coronasmittade människor med mat varje dag. I en video publicerad på Twitter kan man se hur den lille roboten rullar fram i korridoren och vänligt ropar ut sitt budskap: ”Hej, gulliga Little Peanut serverar just nu mat”. ”Smaklig måltid. Om du önskar något annat, kontakta personalen på WeChat.”

Hittills har coronaviruset smittat 6.000 personer globalt. I Kina har 132 personer dött av smittan.

Läs mer: Här är teknik som kan bromsa coronavirusets spridning

På onsdagen framgår dock att forskare i Australien har lyckats odla det nya coronaviruset i labbmiljö. Vilket kan bli ett viktigt steg mot att ta fram ett vaccin.

Viktor Krylmark

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer