Miljoner för att lyfta mattelärare

2017-03-02 08:02  
Fittjaskolan, Joel Morales-Barrios håller lektion. Foto: Jonas Eng / Aftonbladet / IBL

Är du rektor och vill vässa dina mattelärare? Nu kan hugade skolor vända sig till Skolverket och ansöka om sin del av totalt 16 statliga miljoner för det så kallade matematiklyftet.

Pengarna ska användas för att utbilda lärare. Målet med matematiklyftet är att fler elever ska nå målen i ämnet, genom att öka kvaliteten i undervisningen.

Bidraget för 2017/2018 kan sökas mellan den 1 mars och den 21 mars av kommunala eller fristående skolor och för lärare inom grundskola och grundsärskola, gymnasieskola och gymnasiesärskola, komvux, särskild utbildning för vuxna, specialskola och sameskola.

Matematiklyftets huvudomgång pågick 2012-2016. Den ytterligare satsningen för i år och nästa år siktar på att nå den sista femtedelen av matematiklärarna som ännu inte fått kompetensutvecklingen.

Läs mer:

Läs mer: Ljusglimtar i matematikmörker

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer