Microsoft upptäckte ryskt hackningsförsök

2018-08-21 12:07  
Microsofts vd Satya Nadella. Foto: AP Photo/Elaine Thompson/TT

En ökänd rysk hackergrupp misstänkt för att ha påverkat den amerikanska valutgången 2016 verkar ha slagit till igen.

Den här gången i syfte att påverka mellanårsvalet, uppger datajätten Microsoft, som även meddelar att de upptäckt sex falska domäner och tagit ned dem. Hackergruppen tros ha kopplingar till regeringen i Moskva.

– Vi är oroliga för att det här och andra hackningsförsök kommer att innebära ett säkerhetshot för flera politiska grupper i USA inför de kommande valen 2018, säger Microsoft.

Läs mer: Miljontals nätattacker under fotbolls-VM

Några av domänerna som avslöjats ser ut att ha utformats för att efterlikna den amerikanska senatens sajter. Syftet tros vara att hacka sig in i datorerna hos personer som loggar in på de falska sajterna i tron om att de är riktiga, genom att stjäla användarnas privata information.

Hackergruppen går under namnen Fancy Bear, Strontium och APT 28 och har kopplingar till den ryska underrättelsetjänsten.

Mer om: Hacker Microsoft

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt