Hackare har läckt data om vaccin mot covid-19

2021-01-14 10:23  
Den europeiska läkemedelsmyndigheten EMA:s huvudkontor i Amsterdam. Foto: Robin Utrecht/Shutterstock

Den europeiska läkemedelsmyndigheten EMA har blivit utsatt för ett olagligt dataintrång. Hackare har kommit över information om vaccin mot covid-19 och har läckt ut den på nätet. 

Det är Zdnet som rapporterar om dataintrånget, som inträffade i december 2020. Den europeiska läkemedelsmyndigheten EMA har tidigare också gått ut med att intrånget har skett, skriver Computer Sweden

Att attacken skett blev offentligt redan i december. Men nu har man också kunnat bekräfta att hackarna har fått tillgång till information kopplad till läkemedel och vaccin mot covid-19 och läckt ut den på nätet, berättar Zdnet.

– Den pågående utredningen av cyberattacken mot EMA avslöjade att vissa av de olagligt tillgängliga dokumenten kopplade till läkemedel och vaccin mot covid-19 som tillhör tredje part har läckt ut på internet. Nödvändiga åtgärder vidtas av de brottsbekämpande myndigheterna, säger EMA i ett uttalande.

Intrånget ska inte ha påverkat läkemedelsmyndighetens arbete för att godkänna och distribuera vaccin mot covid-19.

Ania Obminska

Mer om: EMA Vaccin

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt