”Siffrorna är tydliga – vi vill fortsätta att jobba hemifrån”

2021-10-26 01:00  

Av de som arbetat hemifrån under pandemin vill 9 av 10 fortsätta ha möjligheten att slippa kontoret, enligt Svenskarna och internet 2021. Det gäller för arbetsgivarna att ta vara på situationen, skriver Ny Tekniks Simon Campanello.

Efter 1,5 år i hemmakontoret verkar en sak säker. De flesta av oss har trivts ganska bra där.  

I årets upplaga av Internetstiftelsens mastodontrapport Svenskarna och internet har deltagarna fått berätta om de vill fortsätta att arbeta hemifrån efter att restriktionerna lyfts. Resultatet är tydligt: av de som helt eller delvis jobbat hemifrån under pandemin vill 9 av 10 fortsätta med det. 

Inte på heltid kanske. I snitt vill vi, enligt undersökningen, sitta hemma 2,2 dagar i veckan. Intressant är också att de som suttit hemma mest också verkar ha uppskattat det mest. Ju mer arbetstid de har tillbringat hemma under pandemin, desto fler arbetsdagar vill de jobba hemifrån när vi har återgått till normalläget. 

Inte för att bli för anekdotisk, men jag känner igen känslan. Inte bara för att jag jobbat på distans själv de senaste fem åren, utan också i responsen från de i min egen omgivning som har sluppit kontoret under pandemin.

Det är inte så många som längtar efter att sitta i bilköer eller i kollektivtrafiken. Eller efter att stressa iväg för att hämta barnen. Det är ganska många som vill slippa bli utfrågade om sin matlåda varje dag i veckan, eller klä upp sig för att gå till kontoret. Det är ganska många som tycker att det, åtminstone i vissa fall, är mer effektivt att sitta hemma och arbeta ostört.

Läs mer: Hybridarbete kan leda till revansch för aktivitetsbaserade kontor

De som sticker ut och inte fullt ut uppskattar den nya, hemmasittande livsstilen lika mycket är de yngre deltagarna som nyligen kommit ut på arbetsmarknaden. De verkar i större utsträckning sakna att komma hemifrån och träffa kollegor. 

Företag måste anpassa sig

Men en sak är tydlig. Om 9 av 10 hemmajobbare vill fortsätta jobba hemifrån, kommer det att bli problem för de företag som planerar att gå tillbaka till att kräva fysisk närvaro på arbetsplatsen.  

Nu när vi fått smaka på möjligheten att jobba på distans verkar det vara på god väg att bli en konkurrensfördel för företag. Det kan på sikt bli ett måste för att kunna locka rätt kompetens. Samtidigt öppnar det upp för besparingar när antalet fasta arbetsplatser kan minskas på kontoret.  

Lyckligtvis verkar många större bolag, även sådana som tidigare motsatt sig distansarbete, börjat ta sig an tanken att arbete inte behöver vara likställt att gå till sin arbetsplats. Det vanligaste upplägget verkar vara några dagar i veckan hemifrån, och några på plats på kontoret. 

I teorin låter det kanske enkelt, men det ställer nya krav på organisationen. Det gäller att hitta en metod där möten och samarbeten fungerar bra och på lika villkor. 

Mitt eget första möte med ett slags hybridmodell var ett sommarjobb på en rikstäckande redaktion, där jag var den enda som inte satt på plats i Stockholm. Efter att arbetsledaren två dagar i rad misslyckats med att få igång sin webbkamera (det här var innan Teams och Zoom gjorde intåg på marknaden) lade han helt sonika sin mobil på kontorensbordet och slog på högtalartelefon.  

Behöver jag säga att det fungerade dåligt? 

Läs mer: Guide: Frågor (och svar) inför återgången till kontoren

Hur ska det fungera i praktiken?

Nu har vi åtminstone de tekniska förutsättningarna som krävs för att göra det enklare att hålla den där typen av hybridmöte. Det finns både anpassad hårdvara i kameror och möteshögtalare som klarar större grupper, och gott om mjukvara som har expressutvecklats under pandemiåren.  

Men det organisatoriska återstår. Hur ska vi lägga upp möten och sammankomster utan att det blir ett A-lag bestående av gänget på kontoret, medan satelliterna som kopplar upp sig hemifrån hamnar i skymundan?  

Det finns tråkigt nog förmodligen ingen silverkula. Det blir snarare en process för varje arbetsgrupp att hitta rätt. Där har vi nog den stora utmaningen i att släppa på tyglarna och låta folk välja om de ser köksbordet eller skrivbordet som sin arbetsplats.   

Simon Campanello

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt