Premium Avfall på tallriken? Ja, som svamp Avfall blir en tillgång när maten på tallriken ska vara lokalproducerad och klimatsmart 2030. Av svampbiomassa odlat på restprodukter kan du göra både färs och bröd. Ania Obminska Publicerad 15 jan 2020 kl 06.00 Del på Facebook Del på Twitter Del på e-post Annons Logga in här Prova Ny Teknik – 1 kr för en månad Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier, premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen. Kom igång nu → Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt. Gäller endast nya prenumeranter. Är du medlem i Sveriges Ingenjörer? Aktivera ditt konto här Logga in här ✕ nyheter svamp mat premium
ENERGI Batteriladdbolaget satsar i Falun: ”Ingenjörerna kommer närmare varandra” Svenska batteriladdningsbolaget ser ”enorm potential” för batteridrivna system till husbilar, husvagnar och båtar – samt för batteristartare. Nyligen flyttade företaget till Falun, med ett nytt huvudkontor och testlabb.
ENERGI Rekordsatsning på elnätet – du betalar: ”Behöver finansieras över tid” Statliga Vattenfall rekordsatsar på utbyggnad av elnätet. Och det lär bli kunderna som får betala i form av fortsatta prishöjningar.
FORDON Uppgifter: Volvo Cars på väg att tappa viktig fordonsutveckling till Kina Volvo Cars utvecklingsprojekt tar för lång tid. Ägaren Geelys ordförande Li Shufu har tappat tålamodet. Göteborgsbolaget kan nu vara på väg att tappa den egna utvecklingen av plattformar till Kina, rapporterar Dagens Industri med hänvisning till källor.