”Vikbar Ipad lanseras förmodligen 2021”

2019-08-08 08:36  
En rendering från nederländska LetsGoDigital som visar hur en vikbar Ipad skulle kunna se ut. Foto: Let's Go Digital

Apple utvecklar vikbara versioner av både Ipad och Iphone, enligt analytiker. Surfplattan bedöms vara först ut på marknaden.

Både Samsung och Huawei siktar på säljstart för sina vikbara mobiler under hösten, men Apple ligger inte på latsidan. Åtminstone om man ska tro analytiker från finansbolag UBS.

I en ny rapport hävdar företaget att Apple utvecklar vikbara mobiler och surfplattor och att de första kan lanseras redan mot slutet av nästa år, även om UBS anser att det är mer troligt med ett släpp under 2021. Det rapporterar CNBC.

Läs mer: Wozniak vill ha en vikbar Iphone – anser att Apple har tappat ledartröjan

UBS tror att den första vikbara Apple-produkten förmodligen blir en Ipad snarare än en Iphone, men båda vikbara versioner av båda enheterna påstås vara under utveckling.

Det är långt ifrån första gången det ryktas om en vikbar Ipad, flera andra analytiker har tidigare gjort samma bedömning. Dessutom har Apple de senaste åren beviljats flera patent på olika designer för vikbara mobiler och surfplattor. Baserat på läckor och spekulationer finns också en rad renderingar på hur en sådan produkt skulle kunna se ut, bland annat den du ser ovan från nederländska LetsGoDigital.

Simon Campanello

Mer om: Apple Ipad

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer