Sony släpper retrokonsolen Playstation Classic

2018-09-19 08:36  

Sony gör en Nintendo och släpper en miniversion av spelkonsolen Playstation laddad med 20 klassiska spel som Final Fantasy VII och Tekken 3.

Nostalgiker har formligen kastat pengar över Nintendos nyutgåvor av de klassiska spelkonsolerna NES och Super Nintendo. Fenomenet med retrokonsoler har tagit branschen med storm och både Atari och Commodore 64 har återupplivats enligt samma recept.

Nu är det Sonys tur att hoppa på trenden. I december kommer den japanska hemelektronikjätten att släppa en nyutgåva av sin första spelkonsol Playstation som släpptes 1994.

Läs mer: Klassiska Nintendo-kontrollen släpps i trådlös version

Playstation Classic kommer att se ut som originalet, fast vara knappt hälften så stor. Lådan kommer packad med två handkontroller som inte verkar vara av Dualshock-varianten utan originalet utan styrspakar.

20 spel kommer att ligga förinstallerade på spelkonsolen. Hela utbudet har inte släppts ännu men tungviktarna Final Fantasy VII och Tekken 3 kommer att finnas med. Det är oklart om det kommer att gå att ladda ned ytterligar titlar till konsolen, eller om den kommer att vara låst till de förinstallerade spelen.

Läs mer: Snart kan du köpa sprillans nya spelkonsolen Atari VCS

Playstation Classic släpps den tredje december och kommer att kosta runt 99 euro. Räkna med ett svenskt pris strax över tusenlappen.

Här är spelen som följer med:

Final Fantasy VII

Jumping Flash!

Ridge Racer 4

Tekken 3

Wild Arms

Och 15 titlar till som presenteras senare under hösten.

Simon Campanello

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer