Sony släpper Linkbuds S – världens lättaste brusreducerande hörlurar

2022-05-18 18:00  

Små, men fullspäckade med funktionalitet. Linkbuds S är ett par minimala hörlurar med aktiv brusreducering.

I februari lanserade Sony sin nya hörlursserie Linkbuds. Först ut var en märklig, men imponerande design med en ringformad drivenhet som släpper igenom allt kringljud. 

Nu utökar Sony serien med de mer konventionella Linkbuds S. Lurarna delar inte design, utan enas snarare av att de är lättviktiga och ska gå att bära länge.  

Just lättheten uppges ligga i fokus. Sony själva uppger att Linkbuds S är de minsta, lättaste hörlurarna du kan köpa som har aktiv brusreducering (ANC). De nätta lurarna väger bara 4,8 gram.

Hörlurarna bygger på en ny, 5 millimeters drivenhet och de har stöd för Sonys teknik för adaptiv ljudbild, vilket gör att de kan anpassa ljudvolym och genomsläpp av ljud efter omgivningen. 

Läs mer: Nya Sony WH-1000XM5 tar brusreducering till nästa nivå

Hur lång batteritid är det i Linkbuds S?

De ska även ha ny ai-baserad teknik för att fånga upp din röst bättre vid samtal, och en design med ett skydd över mikrofonerna som minskar störande vindljud när du pratar i telefon utomhus. 

Trots att de är så små, ska lurarna inte behöva laddas särskilt ofta. Hörlurarna uppges ha upp till sex timmars batteritid med aktiv brusreducering påslagen, och ytterligare 14 timmars laddtid i etuiet. Fem minuters laddning ska ge en timmes speltid. 

Linkbuds S släpps i slutet på maj och kommer att kosta cirka 2 000 kronor.

Simon Campanello

Mer om: Sony Hörlurar

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer