Sharps vikbara telefon är inte som någon annan

2019-04-12 09:43  

På en mässa i Japan drar prototypen åt sig nyfikna blickar.

Fråga: vilken telefon från 2019 ser ut som en något tunnare Game Boy Advance SP från 2003? Svar: Sharps nya vikbara variant. En prototyp av dess kvadratiska musselskaldesign har visats på en mässa i Japan. Medan designen för traditionella smartphones numera är så standardiserad att det är svårt att skilja modeller åt finns det fortfarande experimentlusta vad gäller utseendet på vikbara telefoner.

Läs mer: Här är Samsungs vikbara och svindyra mobil Galaxy Fold

Det är dock inte säkert att Sharp-prototypen någonsin kommer att säljas som en kommersiell produkt. Och frågan är hur eftertraktad den skulle vara.

Till skillnad från det sådana som bland andra Huawei och Samsung gör finns här inga tankar på att skapa en enhet som kan tjänstgöra som både smartphone och surfplatta. I hopfällt läge tycks den sakna andra funktioner annat än att den möjligtvis tar mindre plats i fickan.

Peter Ottsjö

Mer om: Sharp Smartphone

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer