Populärteknik

Rykte: Apple släpper ”Pro”– hörlurar inom kort

Apples nästa in-ears kan få ett ny design där plasten byts ut mot någon typ av metall. På bilden syns ett par Airpods 2 från 2019. Foto: Apple

Nästa generation av Apples trådlösa in-ears kan få brusreducering, bli vattentåliga – och säljas under ett nytt namn, uppger källor.

Publicerad

Bakom kulisserna hos Apple pågår just nu ett febrilt arbete med nästa generations Airpods, som är företagets produktserie av trådlösa in-ears. Enligt affärstidningen China Economic Daily kan lanseringen av den tredje versionen av Apples hörlurar ske redan innan slutet av oktober.

I och med lanseringen ska hörlurarna dessutom få ett nytt namn – i alla fall delvis. Istället för ”Airpods 3” ska hörlurarna kallas ”Airpods Pro”, uppger källor inom Apples logistikkedja till China Economic Daily.

Ny Airpod-design på gång?

Namnbytet ska, enligt uppgiftslämnarna, ha sin förklaring i att Apple vill koppla samman de nya hörlurarna med produkter som Ipad Pro och Iphone 11 Pro-telefonerna, som Ny Teknik testade nyligen. ”Pro” är en titel som Apple historiskt har använt till toppupprustade datorer för att signalera att det är maskiner som ska klara de allra tuffaste kraven. Och prylarna har kostat därefter.

För en gångs skull är inte mycket känt om nya ”Airpods Pro” i förväg. Men bland förhandsryktena som finns viskas det om att Apples nästa in-ears ska vara tillverkade helt eller delvis i någon slags metall istället för plast. Lurarna kan också vara skyddade av en inkapsling, vilket skulle betyda att de blir vatten- eller stänktåliga i någon mån, skriver The Verge.

"Airpods Pro" uppges dessutom vara utrustade med teknik för brusreducering. Men frågan är om Apples nästa in-ears kan leva upp till funktionaliteten hos konkurrenter som exempelvis Sony WF-1000XM3.

Kan bli betydligt dyrare än tidigare Airpods

Priset för Apples kommande hörlurar kan landa på runt 335 dollar vid lansering, rapporterar sajten Pocket-lint. Det motsvarar drygt 3 200 kronor enligt dagens valutakurs. Historiskt sett har dock Apples produkter ofta fått en svensk prissättning som inte speglar den i USA.

Stämmer prisuppgifterna på 335 dollar skulle det betyda att ”Airpods Pro” kan kosta betydligt mer än någon tidigare Airpods-modell. Som exempel kan det nämnas att Airpods 2 fick prislapp på runt 2 500 kronor vid lansering i Sverige.