Populärteknik

Rost gör rostfria knivar slöa

Ordet "rostfritt" är missvisande. Det borde bytas ut mot "rosttrögt", skriver en läsare i sitt svar på frågan om man bör låta bli att diska sina köksknivar i diskmaskinen.

Publicerad

Fråga:

En mig närstående persondiskar inte sina köksknivar i diskmaskin. Han säger att det är allmänt känt att diskmaskinen förstör skärpan på knivarna. Själv maskindiskar jag alltid mina knivar, och har aldrig märkt något. Finns det någon rimlig anledning till att inte köra knivarna i diskmaskin? Beror det på val av diskmedel?

Prova Ny Teknik – 49 kr
för 1 månad


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här