Rolls-Royce bil är målad i krossade diamanter

2017-03-10 10:59  

Har du lite för mycket pengar? Varför inte investera dem i lyxbilsföretagets senaste kreation: ett åk målat med diamanter.

Likt ett modehus lanserar Rolls-Royce sin nya kollektion under våren, fast på bilmässan i Genève. En av bilarna är av modellen Ghost och går under namnet Elegance. Och vad kan vara mer elegant än att täcka hela bilen med diamanter?

1 000 krossade diamanter har använts i färgen, som tagits fram vid Goodwood’s Technical Laboratory. Passande nog har den fått namnet ”Diamond Stardust”. I ett pressmeddelande berättar Rolls-Royce att färgen synats i mikroskop för att kunna göra noggrann analys av dess ljusreflekterande egenskaper.

Ovanpå lagret som består av diamantkross och genomskinlig färg har ett ytterligare lager lackats på för hand, för att skydda diamantstoftet.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer