Razers ansiktsmask har led-lampor och mikrofon

2021-01-13 15:47  

En futuristisk ansiktsmask med led-lampor? Det är spelföretaget Razers bidrag i kampen mot pandemin.

Om man gjorde ett venndiagram av det nysläppta spelet Cyberpunk 2077 och den pågående pandemin? Då skulle man förmodligen hitta gamingföretaget Razers nya ansiktsmask i skärningspunkten.

Razer, kända för led-belysta datorspeltillbehör, kallar masken Project Hazel. Den sägs leva upp till den amerikanska N95-standarden för ventilatorer, men det är en prototyp och ingen amerikansk tillsynsmyndighet har än så länge godkänt masken.

Hazel är tillverkad i återvunnen plast med ett semitransparent parti framtill för att kunna se munnen på den som bär masken. På var sida om munnen sitter två cirkelformade ventilatorer som Razer säger ska kunna filtrera 95 procent av luftburna partiklar. Filtren är utbytbara.

Läs mer: Det här vet vi om vaccin mot covid-19

Utöver att hindra patogener som coronavirus att ta sig in i eller ut ur masken så sitter det en del elektronik i de laddningsbara ventilatorerna. Bland annat har de försetts med mikrofon och förstärkare med avsikt att användaren ska höras tydligt bakom masken.

Ansiktsmask och laddningsetui från Razer. Foto: Razer

Med tanke på att det är Razer vi talar om så är förstås Hazel utrustad med led-belysning. De som riktas utåt kan användaren själv välja färgerna till. Lamporna på insidan av masken ska göra munnen synlig i mörker.

När masken inte används kan den placeras i ett laddningsetui som är försett med uv-sterilisering.

Razer har visat upp Project Hazel på den virtuella versionen av CES-mässan men det är oklart om eller när den når marknaden och vad den då kommer att kosta.

Peter Ottsjö

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer