Oneplus nästa flaggskeppstelefon kommer med 5g

2018-12-06 10:27  
Pete Lau, vd för Oneplus. Foto: TT

Uppstickaren Oneplus väntas nästa år starta en ny serie mobiltelefoner och den första telefonen väntas vara rustad med 5g-kapacitet.

"Never settle" har Oneplus jobbat in som slogan sedan starten. Och det verkar man inte heller göra.

Nu börjar uppgifter om mobiltillverkarens nästa flaggskeppstelefon. Det kommer inte bli en "Oneplus 7", utan i stället börjar man på en helt ny serie.

2019 års flaggskeppstelefon kommer att rustas med 5g och en Qualcomm Snapdragon 855-processor.

– Oneplus gör bara flaggskeppstelefoner, och vi tror att Snapdragon 855 är det bästa och enda valet. Vi är uppspelta över dess kraftfulla prestanda och 5g-kapacitet, säger Pete Lau, i ett pressmeddelande.

Snapdragon 855-processorn är ett 7 nanometer-chip. Det har samma tillverkningsprocess som Apple 12-chippet samt Huaweis Kirin 980-processor.

Det nya Snapdragon-chipet kommer också med en kraftfull ai-motor samt en ISP som är redo för beräkningsfotografering.

Oneplus och Samsung är inte de enda mobiltelefonstillverkarna som kommer att lägga 5g-mobiler på bordet nästa år. Även Xiaomi, Vivo, Oppo och Mi Mix väntas vara redo att lansera 5g-telefoner 2019. Enligt IndianExpress kommer Apple inte att lansera någon 5g-telefon 2019, däremot under 2020.

Viktor Krylmark

Mer om: Oneplus Android

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer