Ny Nintendo Switch kan släppas 2021

2020-08-25 11:57  
Nintendos Animal Crossing-version av Nintendo Switch. Foto: Nintendo

En uppgraderad version av succékonsolen Nintendo Switch släpps 2021. Det rapporterar både Bloomberg och taiwanesiska Economic Daily News.

Enligt uppgifterna, som kommer från icke namngivna källor, så har Nintendo ”kikat på” 4k-upplösning och högre prestanda.

Det vore förstås logiskt om en uppgraderad version av Nintendo Switch har högre prestanda jämfört med den till åren komna systemkretsen Tegra X1 som sitter i dagens Switch-konsoler. Men det finns ändå anledning att ta uppgifterna med en nypa salt.

Jämfört med Sony och Microsoft talar Nintendo sällan om den typen av specifikationer i samband med lansering av en ny konsol. Å andra sidan har de en lång tradition av att släppa nya versioner av äldre konsoler.

Läs mer: TEST: Nintento Switch Lite – ”En nedbantad Nintendo Switch borde bli årets julklapp”

Faktum är att företaget redan gjort det två gånger med Nintendo Switch. I fjol kom en ny version med en uppdaterad variant av Tegra X1-kretsen, något som företaget knappt sagt ett ord om. Desto mer uppmärksammad blev Nintendo Switch Lite, som är en nättare och billigare version av originalet.

Det som kan tala för att Nintendo gör sig redo för en konsollansering nästa år är det faktum att företagets utgivningskalender den här hösten ser rätt så tom ut. I nuläget tycks det mest bli nylanseringar av äldre titlar. Om en biffigare Nintendo Switch är på gång vore det rimligt om Nintendo sparar några av sina kommande storspel – Metroid Prime 4 och Breath of the Wild 2 exempelvis – till konsolpremiären.

Nintendo Switch har fram till nu sålts i 61 miljoner exemplar.

Peter Ottsjö

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer