Ny brand med hoverboard

2015-12-29 13:53  

Lämna inte din hoverboard obevakad under laddning, larmar räddningstjänst efter ännu en brand.

Svenska Elsäkerhetsverket har redan varnat för att den populära julklappen kan vara livsfarlig. Brister i elsäkerheten har orsakat flera explosiva bränder både under laddning och användning.

På söndagen var det dags igen, rapporterar Pix11. En hoverboard fattade eld under laddning i en familjs hem i New Jersey, USA. Lyckligtvis var familjen hemma och kunde släcka branden. För en familj i Louisiana gick det inte lika bra. De förlorade sitt hem i en brand orsakad av en exploderande balansskotern.

Lämna inte din hoverboard obevakad vid laddning, råder nu räddningstjänsten i Lanoka Harbor där den senaste branden inträffade.

Elsäkerhetsverkets Martin Gustafsson gav samma råd och även att se till att hoverboarden är CE-märkt.

– En sak man kan göra är att granska bruksanvisningen och dra öronen åt sig om man ser felstavade ord och liknande. Kan de inte göra en bruksanvisning kan de troligen inte skruva ihop en apparat rätt, det visar vår marknadskontroll, säger han.

Den populära hoverboarden benämns även airboard, swagway eller balansskoter.

  

Gilla Ny Teknik på Facebook

Mer om: Elsäkerhet

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer