Populärteknik

Nu visas Sverige från sin bästa sida i Flight Simulator

Foto: Microsoft

Den redan spektakulära flygsimulatorn blev just ännu bättre: utvecklarna bakom Flight Simulator har i en ny uppdatering piffat till de nordiska länderna.

Publicerad

Den som spelar Flight Simulator har hela jordklotet som spelyta. Det blev möjligt bland annat med hjälp av ett djupinlärande neuralt nätverk som utifrån satellitdata kan rita upp världen i 3d.

Men efter spelets lansering har studion Asobo sakta men säkert för hand uppdaterat delar av den virtuella planeten. Efter att Japan, Frankrike, USA och England fått en uppsminkning har turen nu kommit till de nordiska länderna.

För Sveriges del är landmärken som Ölandsbron, Turning Torso, Ullevi, Borås Arena, Uddevallabron och många andra återgivna i större detalj. Uppdateringen ”inkluderar förbättringar av stora delar av landskapen, förbättringar av regional arkitektur, förbättrad data för 100 flygplatser och 77 utvalda sevärdheter”, skriver Asobo.

Uppdateringen kommer någon månad före Flight Simulator gör debut på Xbox Series X och S. Än så länge är det alltså pc som gäller.

Foto: Microsoft
Foto: Microsoft
Foto: Microsoft
Foto: Microsoft
Foto: Microsoft