Mystiska ”monoliten” i Utah har försvunnit

2020-11-30 08:33  
Metallpelaren hittades i mitten av november. Foto: Utah Department of Public Safety/AP/TT

Den mystiska monolit som hittades i Utahs öken för ett par veckor sedan har försvunnit.

USA:s myndighet Bureau of Land Management (BLM) meddelar att ”trovärdiga rapporter” kommit om att metallpelaren tagits bort ”av en okänd part”. Myndigheten själv säger sig inte ha tagit bort föremålet, som setts som privat egendom.

Monoliten, en blank trekantig pelare som stack upp runt 3,6 meter från marken, hittades den 12 november av en helikopterbesättning som flög runt för att leta efter tjockhornsfår.

Nyheten om fyndet blev viral och många har refererat till Stanley Kubricks klassiska science fiction-film År 2001 – ett rymdäventyr.

Andra har påpekat att monoliten liknar konstnären John McCrackens verk. Han levde under en tid i granndelstaten New Mexico men avled 2011.

Myndigheterna har inte gått ut med exakt var föremålet hittades av rädsla för att nyfikna skulle försöka ta sig dit och åka vilse. Många har ändå lyckats hitta den, efter att platsens geodata publicerades på internet.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer