Microsofts Phil Spencer ser fram emot utveckling av ny Xbox

2018-11-14 14:04  
Phil Spencer, Xbox-chef på Microsoft. Foto: AP Photo/Jae C. Hong/TT

Xbox-chefen på Microsoft säger att han räknar med en ny generation av Xbox-konsolen.

Det var inte länge sedan som Sony bekräftade att de var i arbete med att utveckla en kommande Playstation 5, vilket också lär innebära att Microsoft utvecklar en ytterligare generation av Xbox.

Nu har Xbox-chefen Phil Spencer, enligt Gamespot, deklarerat i en intervju med LevelUp att spelkonsolerna är här för att stanna. I intervjun säger han att ”Jag ser i dag hur pass bra Xbox One X fungerar och när jag tittar på våra framtida planer blir jag väldigt uppspelt inför vad vi ska göra inom konsolområdet.”

Han skrev även på Twitter i ett svar till en nyfiken användare att han förväntar sig en ny generation av spelkonsolen.

 

Kommer inte ersätta traditionella konsoler

Samtidigt annonserade Microsoft ut under årets E3-mässa att de ska lansera en egen streaming-tjänst. Detta tror dock inte Phil Spencer ska ersätta traditionella konsoler.

”Det finns vissa scenarion där ett streamat spel är bättre. På en konsol är det bästa scenariot att du laddar ner spelet", sa Phil Spencer.

Christoffer Bertzell

Mer om: Xbox Spelkonsol

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer