MC-hjälmen med extra allt

2013-10-16 09:39  
I MC-hjälmen finns en bakåtriktad kamera som visar vad den ser i en ruta på visiret. Där kan även en gps-karta, körriktningar och meddelanden från en mobil presenteras. Foto: Skully Helmets

En ny MC-hjälm visar gps-kartor i visiret och har en "backspegel" i form av en inbyggd kamera.

Med en gps-navigator på motorcykelns styre tvingas man flytta blicken från vägen vilket kan störa uppmärksamheten. Det problemet är löst i en ny MC-hjälm från amerikanska Skully Helmets.

I hjälmen finns en inbyggd röststyrd gps-navigator som projicerar kartor och körriktningar på en så kallad head-up-display som är integrerad i hjälmens visir. Om man ansluter en mobil trådlöst via Bluetooth kan skärmen även visa en symbol som visar att någon ringer.

Hjälmen har dessutom en inbyggd bakåtriktad kamera som fungerar som en backspegel. Då kamerans synvinkel är 180 grader får man även en bra bild av vad som händer vid sidan av motorcykeln.

Hjälmen som heter Skully P1 ska lanseras 2014 till ett ännu okänt pris.

<iframe src="//player.vimeo.com/video/76725719?title=0&amp;byline=0&amp;portrait=0&amp;color=ffffff" width="468" height="263" frameborder="0" webkitallowfullscreen mozallowfullscreen allowfullscreen></iframe>

Jan Melin

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer