Källa: Apple jobbar med teknik där ”prylar laddar varandra”

2021-11-29 10:50  
Apples globala marknadschef Phil Shiller förhandsvisade Airpower i september 2017. Två år senare kom beskedet att produkten skrotas. Foto: AP Photo/Marcio Jose Sanchez

Iphone-tillverkaren sägs jobba vidare med en laddningsmatta för flera prylar. Samtidigt utvecklar Apple en ny teknik för trådlös laddning på distans, rapporterar Bloomberg.

Apple har inte gett upp drömmen om att bygga en pryl som klarar av att ladda flera prylar samtidigt. Parallellt med detta förbereder sig Iphone-tillverkaren för en framtid där prylar kan ladda varandra. Det rapporterar Bloomberg-journalisten Mark Gurman.

Andlig arvtagare till "Airpower"

Få prylar har fått ett sådant massmedialt genomslag som ”Airpower” – utan att ens släppas. Apples multiladdare presenterades för första gången 2017, då förkunnades att det prylen skulle kunna användas till att ladda Iphone, Apple Watch och Airpods – samtidigt.

Läs mer: Här är allt vi vet om Apples AR-glasögon och VR-headset

Men några år senare lades projektet ned – vilket har beskrivit som ett av företagets ”mest pinsamma ögonblick” på senare år.

Enligt Bloomberg jobbar Apple nu vidare med en slags multiladdare som kan ses som en andlig arvinge till ”Airpower”. Prylen uppges bygga på induktionsladdning, men ska till skillnad från trådlösa Magsafe och Magsafe Duo kunna ladda fler än två saker samtidigt.

”Satsar på dubbelriktad laddning”

Dessutom sägs Apple vara i färd med att utveckla en ny teknik som gör det möjligt med trådlös kraftöverföring också på distans, enligt Bloomberg.

Men enligt Mark Gurman drömmer Apple också om en framtid där en slags dubbelriktad laddning mellan Appleprylar kan bli verklighet.

Läs mer: Det här vet vi om Iphone 14 – släpps 2022

”Tänk er att en Ipad laddar en Iphone, som sedan kan användas för att ladda batterierna i en Apple Watch eller Airpods”, skriver Gurman.

Android ligger steget före

Av Bloombergs artikel framgår inte hur långt Apple har kommit i sitt utvecklingsarbete, men det dröjer sannolikt flera år innan vi kan se tekniken i prylar som släpps på marknaden.

Läs mer: Test: Macbook Pro 14 och 16 – ”Allt gammalt blir nytt igen”

Hos ärkerivalen Android är dubbelriktad laddning dock redan verklighet – till exempel har bland annat Huawei och Samsung stöd för en liknande teknik.

Kalle Wiklund

Mer om: Apple Iphone

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer