Huawei Honor Play 4 Pro får febertermometer

2020-06-08 09:57  
Huawei har demonstrerat sin nya telefon på Weibo. Foto: Huawei

Budgetluren Honor Play 4 Pro är anpassad för en värld med coronaviruset.

Ficklampa, miniräknare, kamera, musikspelare och så vidare och så vidare. En smarttelefon kan som bekant ta på sig många roller. Men den har inte kunnat användas som febertermometer. Fram till nu åtminstone.

Kinesiska telekombolaget Huawei har så här i coronatider lanserat Honor Play 4 Pro som, utrustad med en infraröd kamera, sägs kunna mäta temperaturer mellan -20 till 100 grader. För att använda ir-kameran som termometer behöver den bara riktas mot en persons panna. Resultatet lär inte kunna återges med lika stor exakthet som exempelvis öron- eller rektaltermometer, men det går å andra sidan snabbare att få ett svar.

Läs mer: Test: Huawei Matebook X Pro – ”Prima laptop som måste sluta snegla på Apple”

Feber är ett vanligt symtom för den som insjuknat i covid-19, och screening av folk i rörelse på offentliga platser används flitigt i Kina.

Honor Play 4 Pro är en budgettelefon - i Kina kostar den motsvarande ungefär 4000 kronor - med ganska maffig prestanda. Den har Huaweis Kirin 990-systemchip, en lcd-skärm på 6,57 tum, 8 GB ramminne, och ett batteri på 4200 mAh. Huruvida den ska släppas utanför hemlandet är inte känt i nuläget.

Peter Ottsjö

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer