Harvard-professorns teori: Utomjordingar skapade universum

2021-10-19 15:22  

Kosmos egenskaper tyder på att vårt universum kan vara konstruerat i ett labb av en högre civilisation. Det anser Harvard-professorn Abraham Loeb.

Han ledde tidigare institutionen för astronomi vid Harvard University och drog igång Galileo-projektet, som ska söka efter bevis på teknik som är skapad av andra civilisationer i universum. När det kommer till utomjordingar så har Abraham “Avi” Loeb vad man kan kalla för ett öppet sinnelag.

Han är inte ensam om att betrakta det passerande objektet Oumuamua som en potentiell rymdfarkost på besök från ett främmande solsystem . Ett något större tankehopp är teorin om att det kan ta 3 000 år för våra signaler att nå andra civilisationer. Men den tanke som astronomen nu presenterar i tidskriften Scientific American är svindlande.

Teorin är att hela vårt universum har skapats i ett laboratorium av utomjordingar. I och med att universums geometri är mycket nära plan. med en nettoenergi som kan vara noll, så innebär det enligt Loeb att en högt avancerad civilisation med utgångspunkt från ingenting skulle kunna konstruera ett baby-universum genom ett kvant-tunnelbygge. Det rapporterar Interesting Engineering

Skaparna skulle vara vad Loeb kallar för en "a-civilisation". I den här världen klassificerar han oss själva som en "c-civilisation", men om vi kan frigöra oss från vårt beroende från solen så blir vi en "b-civilisation". Och den dag som vi har lärt oss att konstruera vårt eget universum så är vi en a-civilisation.

John Edgren

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer