Här är Apples Airpods Pro – brusreducerande in-ears

2019-10-29 10:52  

Nu lanserar Apple nästa generation Airpods, nämligen Airpods Pro. Den här gången är det ett par riktiga in-ears, med aktiv brusreducering. Men de kostar också därefter.

Det har ryktats ett tag, men nu har Apple presenterat nästa generation trådlösa hörlurar: Airpods Pro.

Med Airpods Pro tar Apple steget fullt ut till ett par trådlösa riktiga in-ears, med silikontoppar, detta för att kunna erbjuda aktiv brusreducering.

Och det är just den aktiva brusreduceringen som är den stora nyheten. Apple säger att hörlurarna har inbyggda mikrofoner som lyssnar på din omgivning och sedan avgör hur mycket oljud den ska plocka bort.

Läs mer: Analys: ”Trista gamla Microsoft har snott Apples wow-faktor”

Eftersom alla öron är olika kommer Airpods Pro med tre olika storlekar på silikontopparna. Apple påstår att det finns en inbyggd mjukvara som kan genomföra ett ljudtest för att hjälpa användaren att välja rätt silikontopp. Det den gör är att mäta ljudnivån i örat och jämför sedan det med ljudet som kommer ut från högtalaren.

Precis som Airpods 2 kommer hörlurarna med en trådlös laddningsask. Lyssningstid med Airpods Pro är 4,5 timmar (med aktiv brusreducering), totalt med laddningsasken ska du få upp till 24 timmars lyssningstid.

Läs mer: Test: Apple Watch Series 5 – ett mellanår för smartklockan

Vill man inte använda sig av brusreduceringen så kan man växla läge till transparens, då hör du plötsligt din omgivning, vilket kan vara bra om du vill samverka med den. Hörlurarna har stöd för den digitala assistenten Siri.

Airpods Pro släpps till försäljning den 30 oktober och kommer att kosta 3195 kronor. Färgen på hörlurarna är vita.

Apple är långt ifrån först med den här typen av hörlurar. Nyligen genomförde Ny Teknik ett test med 5 populära trådlösa in-ears, dessa kan du läsa om här.

Viktor Krylmark

Mer om: Apple Hörlurar

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer