Här är allt vi vet om nya Google Pixel 3

Här samlas alla uppdateringar, rykten och läckor om Googles kommande mobiltelefon Pixel 3.

2018-09-24: Fler bilder på Pixel 3 och 3 XL dyker upp

Samtidigt som Iphone XS har lanserats och rykten florerar kring nya telefoner från Huawei, Oneplus och Samsung så fortsätter även bilder och information att läcka om Googles Pixel 3. Den här gången är det mobiltelefonsreportern Evan Blass och twittraren Ishan Argawal som står för bilderna.

Bilderna som laddades upp för några dagar sedan avslöjar bland annat den något underliga placeringen av SIM-kortsluckan som sitter på undersidan av Pixel 3-telefonen, skriver Swedroid.

Nyligen publicerades även fler bilder där Pixel 3-telefonerna ses klädda i ett mobilskal. Dessa bilder ska enligt en nederländsk teknikblogg vara pressfoton, uppger även Swedroid.

Pixel 3 och Pixel 3 XL ska presenteras 9 oktober och förväntas även lanseras i Sverige.

2018-09-07: Google har bjudit in till lanseringsevent

Den nionde oktober har Google bjudit in till ett lanseringsevent i New York där de med all sannolikhet kommer att lansera Pixel 3 och Pixel 3 XL. Det rapporterar Cnet.

Evenemanget kommer att sändas live klockan åtta på kvällen den nionde oktober svensk tid.

Vi vet redan mycket om nästa version av Pixel-mobilerna, men vad Google kan tänkas lansera mer går bara att spekulera i. Cnet skriver att det finns indikationer på att Google kan vara på väg att lansera en ny serie Android-plattor som skulle konkurrera med Ipad.

På förra årets event presenterades bland annat en ny Pixelbook, hörlurarna Pixel Buds och smarthögtalarna Google Home Mini och Max.

2018-08-31: Läckta bilder på Pixel 3

En anonym användare på forumet Reddit har laddat upp bilder på vad som påstås vara den mindre varianten av Pixel 3. Personen ifråga säger sig tillhöra en skara konsumenter som testar telefoner åt en amerikansk teleoperatör.

Om bilderna stämmer kommer Pixel 3 att ha en skärm på 5,5 tum med en upplösning på 2 160 gånger 1 800 pixlar, och kommer inte att ha någon sensorhaka.

Telefonen har två framåtriktade kameror på åtta megapixel vardera, och en batterikapacitet på 2 915 mAh. Tidigare läckor har avslöjat att mobilen kommer att bygga på Qualcomms chip Snapdragon 845 och att den har 4 GB ram.

Tidigare har bilder på den större varianten Pixel 3 XL läckt ut, sedan mer information om det längre ner i artikeln.

Google väntas lansera Pixel 3 och storasystern Pixel 3 XL på ett event den 9 oktober.

2018-08-28: Uppgifter om att Pixel 3 släpps i oktober

Den nionde oktober kommer Google att lansera Pixel 3 vid ett event i New York. Det rapporterar Bloomberg som hänvisar till anonyma källor.

Att en ny mobil ska visas upp i början av oktober känns som något av en lågoddsare då både Pixel och Pixel 2 lanserades den fjärde oktober.

Läs mer: Red Hydrogen One är årets märkligaste mobil

Hydrogen One är årets märkligaste mobil

Om de många läckorna är något att gå på kommer Google att visa upp både Pixel 3 och Pixel 3 XL vid evenmanget. Tidigare har det kommit uppgifter om att den större varianten kommer att ha en sensorhaka och att båda mobilerna kommer att sakna hörlursuttag.

2018-07-30: Google Pixel 3 XL visas upp i färgen ”Clearly White"

Den senaste läckan om Googles kommande telefon Pixel 3 kommer från XDA Developers via forumanvändaren dr.guru, skriver Techradar.

På bilderna som användaren har publicerat sägs det vara XL-varianten av telefonen i den kommande vita färgen ”Clearly White” och telefonen som visas upp följer samma designrykten vi har sett i tidigare läckor.

2018-06-29: Twittraren OnLeaks visar upp hela Pixel 3

Den okände Twitter-användaren OnLeaks har släppt kompletta illustrationer på Googles kommande telefoner Pixel 3 och Pixel 3 XL, enligt Slash Gear.

Ytliga skillnaden mellan telefonernas design verkar vara att den mindre varianten Pixel 3 saknar en haka. OnLeak har även prickat in färgerna på telefonerna, och det verkar som att telefonen får framåtvända högtalare och blir utan högtalarjack.

Läs mer: Google Pixel 3-läcka visar upp hela telefonen

2018-06-05: Budgetversion av Pixel på gång

I höst väntas Google släppa Pixel 3 och Pixel 3 XL, men nu kan det vara en tredje version av mobiltelefonen på ingång. Under första halvåret 2019 kommer Google att lansera en enklare Pixel i mellansegmentet som skulle kunna konkurrera med Iphone SE, enligt den ofta träffsäkra läckaren Roland Quandt.

Läs mer: Samsung Galaxy Note 9 – här är alla rykten om telefonen

Han är själv osäker på lanseringsdatumet och hårdvaran, men skriver att telefonen bygger på chippet Snapdragon 710. Ett nytt chipp från Qualcomm som ska leverera hyfsad prestanda för en relativt billig peng.

2018-05-31: Sensorhaka och kantfri skärm

Det verkar som att Google har bestämt sig för att släppa en ny Pixel-telefon varje höst. Nya uppgifter tyder på att Pixel 3 och Pixel 3 XL kommer att släppas i oktober, rapporterar Bloomberg.

De två storlekarna väntas få lite olika design. Enligt uppgifterna kommer XL-mobilen att få en sensorhaka i likhet med Iphone X och displayen kommer att täcka nästan hela framsidan av telefonen förutom fronthögtalaren i bottenkant som Google valt att behålla.

Läs mer: Iphone X – följ ryktena och läckorna fram till lanseringen

Standardvarianten av Pixel 3 väntas påminna mer om Pixel 2, och sägs släppas utan sensorhaka och med skärmkanterna intakta.

Ett annat intressant rykte är att Google lagt ut tillverkningen på Foxconn, samma bolag som tillverkar Iphones åt Apple. De två första Pixel-generationerna tillverkades av HTC och senare LG. Google har inte velat kommentera ryktena.

Utvecklingen av mobilerna ska även fått skjuts när Google köpte loss mobildivisionen från taiwanesiska HTC. Affären blev klar i början av året och innebar att Google betalade 1,1 miljarder dollar för att ta över merparten av HTC:s mobilutveckling och att 2 000 HTC-ingenjörer fick ny arbetsgivare.

Simon Campanello

Christoffer Bertzell

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer