Elon Musk vill återigen atombomba Mars

2019-08-19 08:26  
Musk vill atombomba Mars. Nasa är dock skeptisk till entrepenörens teori. Foto: TT

Den amerikanske entreprenören Elon Musk har flera gånger under de senaste dagarna twittrat om han vill atombomba Mars, och lagt upp en bild på en t-shirt med budskapet i fråga.

Elon Musk, som grundat rymdbolaget SpaceX och elbilstillverkaren Telsa, har även tidigare luftat tanken på att utlösa kärnvapen vid Mars poler för att göra planeten bebolig för människor, skriver amerikanska medier.

Teorin går i grova drag ut på att värmen från explosionerna skulle smälta isen på polerna och frigöra koldioxid, som i sin tur skulle skapa en växthuseffekt som leder till höjda temperaturer och lufttryck.

Den amerikanska rymdmyndigheten Nasa har dock uttryckt sig skeptiskt till teorin i en vetenskapsrapport från i fjol, det finns helt enkelt inte tillräckligt mycket växthusgaser på Mars för att det ska fungera, enligt rapporten, skriver Cnet.

Mer om: Atombomb Mars

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer