Billiga restips för fåtöljresenären

Finns det något mer stimulerande sätt att tillbringa en kulen marskväll än med en god bok och ett krus varmt vin i favoritfåtöljen?

Och finns ett billigare sätt att resa i tid och rum, besöka fjärran främmande världar och träffa märkliga människor än med fantasins hjälp?

Publicerad Uppdaterad
Så länge det finns folk som envisas med att skriva intressanta böcker och bokhandlarna fortsätter att slumpa bort dem på bokrean i slutet av februari varje år har alla möjlighet att till fyndpris ta del av världens underbara sällsamheter.Se bara i år. En snabbrunda i några bokhandlar resulterade i en hel rad böcker om vetenskap, ­teknik- och kulturhistoria. Här är några tips:

Big Bang av Simon Singh, Leopard 2005, 500 sidor, pris 98 kronor.

Vad sägs om Simon Singhs "Big Bang", vetenskapens senaste rön om hur universum uppstod, eller Bill Brysons prisbelönta "En kortfattad historik över nästan allting"? Båda i prima inbundet skick för mindre än en hundring var.

Världens mått av Ken Alder, Norstedts 2003, 490 sidor, pris 98 kronor.

Samma pris har "Världens mått", den spännande berättelsen om hur metersystemet infördes och successivt kom att förändra världen.Ett annat fynd som fallit Efter jobbet-redaktören på läppen är "Drömmen om Atlantis", den märkliga historien om Olof Rudbeck, Uppsalaforskaren som på 1600-talet upptäckte lymfkärlen. Rudbeck hävdade med en dåres envishet att Atlantis i själva verket legat i Sverige, närmare bestämt i Gamla Uppsala. Därifrån, hävdade han, härstammar ursprungligen världens alla civilisationer. Märkligt nog gick detta budskap hem även ute i Europa.

Prova Ny Teknik – 149 kr
för tre månader


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här