Apple erkänner problem med Iphone 7

2018-05-08 15:37  
Foto: Kiichiro Sato

Läckt dokument visar att Apple är medvetna om ett fel som kan göra det svårt att ringa med telefonen.

Det är i ett internt dokument från Apple som företaget bekräftar att ett begränsat antal telefoner av modellen Iphone 7 dras med ett högtalarproblem vid telefonsamtal, skriver sajten MacRumors,

Problemet beskrivs som att högtalarikonen har blivit gråmarkerad och otillgänglig under pågående samtal. Detta problem har också rapporterats resultera i att användaren inte hörs under samtalet.

I det läckta dokumentet framgår det att felet gäller både den vanliga versionen av telefonen och plus-storleken. För att lösa problemet rekommenderar Apple att användare ska stänga av eventuella bluetooth-tillbehör för att se ifall det kan lösa problemet.

Om felet fortfarande är kvar uppmanas användare att starta verktyget ljuddiagnostik i telefonen. De telefoner som är påverkade av felet kommer då att få meddelandet att ”enheten inte kunde ansluta till docka” eller ”tillbehöret stöds inte”.

Enligt dokumentet som MacRumors har tagit del av ska Apples reparatörer även laga telefoner som inte täcks av garantin längre. Det framgår dock inte om det ska ske utan kostnad.

Christoffer Bertzell

Mer om: Apple Iphone

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer