Populärteknik

Varningen: Kraftledningar hackade

Foto: IBL
Foto: IBL

TEKNIKSVEPET. Hackare har tagit sig in i kraftledningar, Facebook ska göra något åt sin story-funktion och en pennliknande enhet ska upptäcka cancer. Här är morgonens tekniknyheter.

Publicerad

Symantec, ett it-säkerhetsföretag, går nu ut med en skarp varning. De hävdar att flera hackare har tagit sig in i de system som styr flertalet kraftanläggningar, både i Europa och USA. Med hjälp av skadlig e-post har hackarna lyckats ta sig in i systemen, rapporterat Reuters.

Facebook stories, denna megaflopp. Funktionen påminner mycket om Instagrams populära funktion, men väldigt få använder sig av den på Facebook. Nu provar man möjligheten att Instagram-användare ska kunna dela sina stories till Facebook, i en förhoppning om att väcka liv i sina egna story-funktion, skriver Mashable.

Att skilja cancervävnad från frisk vävnad är svårt. Forskare vid University of Texas har därför utvecklat en pennliknande enhet som identifierar cancervävnad under en operation. Det här ska öka chanserna för en lyckad operation, skriver New Atlas.

Prenumerera på Ny Tekniks kostnadsfria nyhetsbrev!

Gilla Ny Teknik på Facebook!