Tekniknyheter

Thomas Peterssohn blir ny chefredaktör för Ny Teknik

Thomas Peterssohn, vd.
Thomas Peterssohn, vd.

Sveriges ledande tekniktidning, Ny Teknik, får ny chefredaktör. Thomas Peterssohn, vd för Ny Teknik, har utsetts till ny publisher.

Publicerad

Thomas Peterssohn är sedan sommaren 2020 vd för Ny Teknik Group och blir alltså även chefredaktör när han den 1 december även axlar rollen som chefredaktör efter Per Malm Danielson.

– Genom att samla det redaktionella och kommersiella ansvaret i företaget kan vi öka vi tempot i utvecklingen av Ny Teknik. Vi har en fantastisk position i dag, men framtidsmöjligheterna är ännu större, säger Thomas Peterssohn.

Thomas Peterssohn har en bred erfarenhet av journalistik och ledarskap i mediebranschen bland annat som vd för Mittmedia, vd och chefredaktör för TT Nyhetsbyrån och chefredaktör för Affärsvärlden.

– Thomas har dessutom ett starkt entreprenörskap och en djupt strategiskt kunnande för att ta sig an de utmaningar som alla tidningar står inför, säger Gunilla Herlitz, styrelseordförande för Ny Teknik Group.

– Styrelsen vill också framhålla det viktiga arbete som Per Malm Danielson har gjort med att utveckla tidningen digitalt och öka antalet läsare under sina drygt fem år som chefredaktör för Ny Teknik, säger Gunilla Herlitz.

Ny Teknik är störst i Sverige på nyheter om teknik och vänder sig till ingenjörer, beslutsfattare och andra teknikintresserade. Ny Teknik har 111 000 prenumeranter och 350 000 läsare på nätet varje vecka.

– Jag är väldigt stolt över min tid som chefredaktör. Det har varit en spännande resa kantad av förändringar i företaget och i omvärlden. Som produkt står Ny Teknik stark och jag önskar Thomas och ägarna lycka till, säger Per Malm Danielson.