Digitalisering

Steve Jobs: Googles produkter ”skit”

Steve Jobs blev 56 år gammal. Foto: Paul Sakuma / Scanpix
Steve Jobs blev 56 år gammal. Foto: Paul Sakuma / Scanpix

I Steve Jobs biografi berättar grundaren att han var beredd att spendera Apples totala kassa på 40 miljarder dollar på att vinna patentkriget. ”Jag ska förstöra Android. Det är en stulen produkt”, sade Steve Jobs.

Publicerad

Patentkriget mellan Apple och Google pågår för fullt.

I Walter Isacsons biografi om Steve Jobs, som Huffington Post läst, framkommer att Apple-grundaren var beredd att offra hela bolaget för att få rätt.

”Jag är beredd att gå in kärnvapenkrig för det här”, sade Jobs, enligt författaren, då stämningsansökan lämnades in av Apple mot telefontillverkaren HTC.

”I vår stämningsansökan står det typ Google, era jävlar, ni plagierade Iphone och grossistledet blåste oss”, berättade Steve Jobs efter att rättsprocessen inletts.

”Jag kommer offra mitt sista andetag om jag så måste. Och jag kommer att spendera varje penny av Apples kassa på 40 miljarder dollar, för att rätta till det här felet. Jag ska förstära Android. Det är en stulen produkt”, ska Steve Jobs ha sagt.

Steve Jobs ska även ha kritiserat Googles produkter i allmänhet.

”Förutom sökning så är Googles produkter som Android och Google Docs skit”, sade Apple-grundaren.

Walter Isaacsons biografi Steve Jobs släpps den 24 oktober. Boken innehåller 40 intervjuer med grundaren där han berättar om både sitt privata och professionella liv.

Även de låtar som finns på Steve Jobs mp3-spelare listas i boken. Där återfinns 15 album med Bob Dylan, musik av Joan Baez som Steve ska ha uppvaktat och tre album med Yo-Yo Ma.

I boken framkommer också att Steve Jobs initialt motsatte sig det som kom bli en av bolagets hörnstenar, närmare bestämt så kallade appar.