Digitalisering

Sony Ericsson-chefen: Svenska ingenjörer är billiga

Bert Nordberg, vd Sony Ericsson Foto: Sony Ericsson
Bert Nordberg, vd Sony Ericsson Foto: Sony Ericsson

"Sverige är ju ett lågkostnadsland om man jämför med vad en ingenjör kostar i Silicon Valley", säger Bert Nordberg, vd för Sony Ericsson till di.se.

Publicerad

I april förra året bestämde sig Sony Ericssons ledning för att 2 000 tjänster skulle bort från företaget. Mobilerna sålde dåligt, i synnerhet de varianter som ingick i det så kallade smarta mobil-segmentet, där tillväxten var som störst.

I november blev det klart att hela utvecklingsavdelningen i Kista skulle läggas ned, och strax före jul fick personalen i Lund reda på att 450 av de anställda måste gå.

Men utvecklingsavdelningen i Lund förblir ett av de fyra FoU-center som Sony Ericsson behåller. Övriga finns i Kina, Japan och Silicon Valley i USA. Tidigare hade mobiltillverkaren utveckling på nio platser.

-Sverige är ju ett lågkostnadsland om man jämför med vad en ingenjör kostar i Silicon Valley, säger Bert Nordberg, till di. se.

Bert Nordberg tog över vd-posten på Sony Ericsson den 15 oktober förra året, efter att ha varit ansvarig för Ericssons verksamhet i just Silicon Valley under två år.