Digitalisering

Snapchat ångar förbi Twitter

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Med 150 miljoner dagliga användare är snabbväxande sociala medietjänsten Snapchat nu större än Twitter.

Publicerad

Tillväxttakten för fyra år gamla meddelandetjänsten Snapchat är fortsatt mycket hög, den har vuxit med 40 miljoner dagliga användare bara sedan december, skriver Bloomberg.

Tjänsten har nu fler dagliga användare än Twitter, närmare bestämt 150 miljoner mot Twitters knappt 140 miljoner, enligt Bloombergs källor och beräkningar. Enligt de senast redovisade siffrorna har Twitter 310 miljoner månatliga användare, vilket gör att den sociala nätverkstjänsten fortfarande är större än Snapchat totalt sett. Twitter är särskilt stor på nyhetskonsumtion. Facebook sopar fortfarande banan med samtliga konkurrenter. Även Facebookägda Instagram, Whatsapp och Messenger är större.

Twitter var en gång två efter Facebook bland sociala medier, men har på senare fått allt större problem. Nu skriver New York Post att Twitter är i samtal med likaledes krisdrabbade Yahoo om ett eventuellt samgående. Yahoos kärnverksamhet är till salu och under vintern och våren har det läckt ut information om bud från bland andra brittiska tidningskoncernen Daily Mail, den kände amerikanske investeraren Warren Buffet, den stora amerikanska operatören Verizon och en rad andra.

Snapchat är särskilt stark bland ungdomar och innebär ett mer privat sätt att kommunicera med vänner jämfört med Facebook och Twitter. Fokus ligger på korta meddelanden där en bild eller kort filmsnutt är i centrum, och där meddelandena raderas efter ett visst tidsintervall.