Populärteknik

Samsung Galaxy Note 9 – här är alla rykten om telefonen

Foto: My Smart Price
Foto: My Smart Price
Här samlar vi alla rykten om Samsung Galaxy Note 9. Ett av dessa gör gällande att telefonen till utseendet kommer likna Galaxy Note 8, som syns på bilden. Foto: Richard Drew
Här samlar vi alla rykten om Samsung Galaxy Note 9. Ett av dessa gör gällande att telefonen till utseendet kommer likna Galaxy Note 8, som syns på bilden. Foto: Richard Drew

Samsung Galaxy Note 9 – den sydkoreanska teknikjätten jobbar på nästa generations Galaxy Note. Här samlar vi alla rykten om Samsungs nya flaggskeppstelefon.

Publicerad

2018-08-01: Lanseringsdatumet kan flyttas fram

Samsung har själva meddelat att Galaxy Note 9 släpps den 9 augusti 2018. Men en affisch i Korea visar att telefonen istället kommer släppas den 24 augusti.

Affischen verkar vara uppsatt av återförsäljare som tidigare avslöjat förbeställningsgåvor som kunderna kan vänta sig, som greppringar, batteriladdare, skal, laddare i bilen, och mycket mer.

Med tanke på Samsungs tidigare lanseringar är datumet logiskt då det ofta tar några veckor att faktiskt lansera telefonen efter att alla detaljer släppts.

2018-07-23: Läcka avslöjar en blå design

I en ny läcka av My Smart Price avslöjas en av de kommande fem färgdesignerna på Samsung Galaxy 9. Denna bild som kommit ut misstänks motsvara den färg som beskrivs som ”Coral Blue” eller ”Deep Sea Blue”, skriver Trusted Reviews.

Nyheten om denna läcka kommer bara en vecka efter att den lila designen ”Lilac Purple” läckt ut.

2018-07-10: Smart penna till Galaxy Note 9

Samsung utvecklar en ny version av S Pen till mobiltelefonen Galaxy Note 9, berättar T3.

Den nya pennan väntas bland annat få bluetooth och fler tryck- och vinkelsensorer, vilket möjliggör mer avancerad interaktion med mobilskärmen. Dessutom tror T3 att pennans bluetooth kommer att göra att pennan kan användas som en mobil knapp för att exempelvis fjärrstyra mobilkameran eller styra musikuppspelning.

Pennan kan i sin nästa form på allvar börja konkurrera med Apple Pencil.

2018-06-04: Då släpps Galaxy Note 9

Samsung planerar att lansera Galaxy Note 9 under ett event i New York den 9 augusti i år, uppger anonyma källor för nyhetstjänsten Bloomberg. Förra året höll Samsung ett liknande lanseringsevent i slutet av augusti.

Det kommer samtidigt uppgifter om att Samsung har planer på en rejäl uppgradering av mobilkameran i Note 9. Redan Galaxy S9 som släpptes tidigare i år hade en ny, bättre kamera än tidigare telefoner från tillverkaren, men ryktena verkar tyda på att Samsung gör ytterligare en uppgradering av kameran under 2018.

2018-05-28: Enorm lagring och maxat arbetsminne

Samsung kan ha en stor nyhet på gång med nya Galaxy Note 9. Mobiltelefonen kan komma att få upp till 512 gigabyte intern lagring. Dessutom kan mobilen få upp till 8 gigabyte ram. Det skriver Forbes och hänvisar till den i regel träffsäkra Twitter-användare Ice Universe.

Note 9 kommer även att ha stöd för microsd-kort med upp till 512 gigabyte lagring. Totalt skulle det kunna innebära en mobiltelefon med över en terabyte att disponera. Det kan ingen konkurrent bland de större mobiltillverkarna skryta med.

Samma läckare har tidigare laddat upp bilder på vads om påstås vara en prototyp av Note 9 med skärm på hela 6,3 tum.

2017-11-20: Udda patent och fingeravtryckssensor under glaset

Redan i somras blev det känt att Samsung tog hem ett patent om en inbyggd alkomätare. Vad syftet med en sådan funktion skulle kunna vara är oklart. Möjligen att det ska underlätta för användare att hålla koll på ifall de är kördugliga. Om den här funktionen landar i Galaxy Note 9 finns ännu inga rykten om. Men patentet är beviljat.

Samsung Galaxy Note 9 får fingeravtrycksläsare under skärmglaset, hävdar den ofta välunderrättade analytikern Ming-Chi Kuo. Flera underleverantörer ska enligt analytikern nu göra upp om att få uppdraget att tillverka fingeravtrycks-komponenterna till Samsungs Galaxy Note 9. Om han får rätt får vi se hösten 2018.

Kuos som kommer med uppgifterna är samma person som dödförklarade fingeravtryckssensorn – och i stället lyfte 3d-ansiktsscanning som morgondagens autentiseringsväg.

2017-11-17: Galaxy Note 9 specs – "Project Crown"

Sydkoreanska tidningen The Investor skriver att Samsungs kodnamn för nästa års Galaxy Note 9 är *trumvirvel* ”Project Crown”.

En leverantör påstår att de kommer att börja skeppa komponenter till telefonen under det första kvartalet 2018. Presentationen ligger däremot långt fram. Lanseringen av Glaxy Note 9 förväntas ske först hösten 2018.

The Rumor mill hävdar att Galaxy Note 9 kommer att bli en förfinad variant av sin föregångare, Note 8. Bland annat sägs oled 6,3 tums-infinityskärmen att hänga med.

Och precis som Galaxy s9 väntas Note 9 utrustas med Qualcomms nya Snapdragon 845-processor, som med sin motor ska kunna hantera ai-uppgifter.