Innovation

Salto Systems: ”Vi skickar digitala nycklar till mobilen”

Dennis Postol, nordisk produktchef för Salto Systems.
Dennis Postol, nordisk produktchef för Salto Systems.

Fyra frågor om säkerhetsteknik till Dennis Postol, nordisk produktchef för Salto Systems. Bolaget ersätter mekaniska nycklar med digitala som skickas till en app i telefonen.

Publicerad

Hur har ny teknik förändrat er verksamhet de senaste åren?

– Innovation är vårt företags viktigaste drivkraft, så all digital kommunikation med hög säkerhet är i dag kärnan i våra system. Vi har bland annat lanserat flera molnbaserade säkerhetstjänster för passerkontroll. Detta gör att det inte krävs investeringar i separat hårdvara för systemen och möjliggör även större geografisk spridning. Vi kanske skulle börja kalla det internet of access?

Vilken typ av ny teknik har haft störst betydelse för er?

– Kombinationen av snabbare internet och smarta telefoner samt säkerhet i molnet är nog det som gjort störst skillnad för våra kunder. Även BLE-teknologin (Bluetooth low energy) som gör det möjligt att även styra batteridrivna elektroniska lås med mobiltelefonen.

Kan ni ge ett konkret exempel på en ny tjänst eller lösning som ny teknik möjliggjort?

– Med vår mobila app Justin behöver användarna inga mekaniska nycklar eller separata kort för att öppna dörren på exempelvis sitt arbete eller gym. I stället skickar vi digitala nycklar till användarnas mobiltelefoner som de sedan kan öppna dörrarna med. Naturligtvis kan vi styra var och när de ska kunna göra det, vilket ökar säkerheten och förenklar administrationen avsevärt i jämförelse med mekaniska lösningar.

Läs mer:

Vilka typer av tekniska genombrott hoppas ni mycket på de kommande tre åren?

– Alla nya effektiva sätt att styra ett system med så lite miljöpåverkan som möjligt är intressanta för oss. Vi hoppas även på utvecklingen av NFC (närfältskommunikation: kontaktlöst utbyte av data på korta sträckor) som en mer vedertagen och öppen plattform från alla mobiltillverkare.