Digitalisering

Ras för Linkedins aktie efter försiktig prognos

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Nätverkstjänstens aktie sjönk med 21 procent efter att Linkedin under torsdagen hade redovisat siffrorna för fjärde kvartalet, och samtidigt förutspådde en sämre utveckling för första kvartalet 2016 än vad analytiker hade väntat sig, skriver Business Insider.

Publicerad

Marknaden hade en förväntan på en årlig omsättning för 2016 på 3,9 miljarder, medan Linkedins egen prognos förutspår ett resultat på mellan 3,6 och 3,65 miljarder dollar.

Nyhetsbyrån Bloomberg skriver att bolaget tidigare har haft en tendens att göra lågt ställda prognoser, för att sedan överträffa dem: "Det rör på sig mycket när det gäller vinster. Vi har sett det förut", säger Colin Gillis, analytiker på BGC Partners till nyhetsbyrån.

Företagets omsättning för fjärde kvartalet blev 861,9 miljoner dollar, med förluster som var betydligt mindre än förväntat: 8,4 miljoner jämfört med drygt 50 miljoner dollar.

Linkedin hade tillväxt inom sina kärnområden jämfört med samma period året innan, med en ökning både i vanliga medlemskap och premiummedlemsskap.

Under det senaste året har Linkedins aktie backat med runt 37 procent.

Prenumerera på Ny Tekniks kostnadsfria nyhetsbrev!