Digitalisering

Pieces interactive siktar på Playstation 3

Puzzlegeddon.
Puzzlegeddon.

Skövdestudion Pieces interactive riktar in sig på Playstation 3-marknaden. Men först lanseras deras spel på Dreamhack nästa vecka.

Publicerad

Det har gått bra, på det som brukar kallas indipendentscenen för Pieces interactive. Båda deras spel, Puzzlegeddon och Fret Nice, har fått uppmärksamhet på flera spelmässor ute i världen.

Fret Nice är gjort för Guitar Hero-kontrollerna och har uppmärksammats i Ny Teknik tidigare. Men det blir företagets andra baby - Puzzlegeddon, vinnare i Swedish Game Awards 2007, som blir Pieces första kommersiella produkt.

Redan i dag finns en fri demo att ta hem på puzzlegeddon.com, men den stora premiärdagen blir i slutet av nästa vecka. Dreamhackpubliken får första tjing på det hetsiga action-pusslandet som är spelbart i upp till sex personer samtidigt online.

Pieces interactive säljer själva spelet genom sin hemsida men också via mer etablerade digitala distributörer. Man förhandlar också med förläggare i regioner där det är mer lämpligt att sälja spel som skiva.

Puzzlegeddon släpps först endast på PC men företaget är licensierat för PS3 och arbete pågår nu för att utveckla det vidare till Playstation.