Övriga nyheter

Män i karriären mår bäst under press

Det började med löpare, men fortsatte med läkare och ingenjörer som snabbt förstod vitsen med att öka pressen också i den stillasittande vardagen. Nu sitter Mabs Man kompressionsstrumpor på allt fler hälsomedvetna mäns fötter.

Publicerad

Män som använder kompressionsstrumpor i sin löpträning, vet hur skönt det är när benen känns på topp från start till mål. Den känslan vill man gärna ha med sig i vardagen också, men i vila beter sig kroppen annorlunda. Detta är anledningen till att Mabs kompressionsstrumpor Mabs Man har blivit en sådan succé.

Ger mer energi i vardagen

Mabs Man klassas som en medicinsk kompressionsstrumpa och lyckas med konststycket att kombinera diskret stil, perfekt passform och skön bomullskvalitet med högsta prestanda. Genom att komprimera fot och vad på de ställen där venerna är mest utsatta vid stillasittande arbete, förbättras kroppens cirkulation med flera hälsofördelar som följd.

Kompenserar stillasittandet

En vuxen persons hjärta pumpar i snitt ut cirka fem liter blod per minut genom hela kroppen. Det är speciellt ansträngande för benens vener, som har till uppgift att transportera blodet från kroppens lägsta punkt och tillbaka upp mot hjärtat igen. Vid fysisk aktivitet hjälper vadmusklerna till att pressa venblodet uppåt, men för den som tillbringar en stor del av dagen sittande framför datorn eller i möten, blir resultatet ofta att för mycket blod samlas i underbenen.

Tack vare sina komprimerande egenskaper, som ger fot och vad ett ökat tryck på 15-21 mmHg, underlättar Mabs Man blodgenomströmningen i benen. Det ger piggare och mindre svullna fötter och stumma ben mot slutet av dagen, och minskar dessutom risken för att venerna skadas och bildar fula åderbråck. Mabs Man kostar 179 kronor och säljs på de flesta apotek.

Unika strumpor för den aktive mannen

Mabs har även utvecklat en medicinsk kompressionsstrumpa speciellt för dig som är fysiskt aktiv. Mabs Active finns i två varianter: Mabs Active Wool, utvecklad för vintersporter, håller fötterna varma och torra på skidturen, i slalombacken eller långfärdsturen på skridskor, samtidigt som de underlättar cirkulationen och påskyndar den muskulära återhämtningen efteråt. Mabs Active Wool kostar 249 kronor paret och säljs på de flesta apotek och hos vissa sporthandlare.

För aktiva sommardagar eller inomhussporter erbjuder vi också Mabs Active Dryarn. En luftig och sval kompressionsstrumpa som innehåller materialet Dryarn, ett microfibermaterial som håller huden torr och sval. Strumpan har graderad kompression från ankeln och upp mot knät, vilket ökar blodcirkulationen i benen. Om du behåller strumpan på en stund efter träningen så återhämtar sig benens muskulatur snabbare.  Viktigt att tänka på vid val av storlek är att i första hand utgå från ankelns minsta omfång, sedan vadens största omfång och i sista hand skostorleken.

Mabs Active Dryarn kostar 199 kronor per par.

Så mår du och dina ben bäst

Fler förebyggande insatser för den som är mån om sin hjärt-kärlhälsa och dessutom vill ha pigga, snygga ben både nu och livet ut:

  • Träna regelbundet.
  • Bär kompressionsstrumpor dagtid, såväl i vila som under arbete samt på resor.
  • Välj trapporna framför hiss och rulltrappa.
  • Väg lite fram och tillbaka på foten när du står stilla.
  • Sitt inte med korslagda ben, det klämmer ihop venerna bakom knäet och försvårar blodgenomströmning.

Köp nu med 20% rabatt (använd rabattkod MABS)