Övriga nyheter

Lys upp höstmörkret

Legolampa. Ännu pyssligare är att bygga sin egen lampa med legobitar. Lampan Block Light består av 239 byggklossar som du kombinerar själv enligt egen design. Pris: 250 kronor. Glödlampa ingår ej.
Ofarliga värmeljus. Även inomhus kan elektriska värmeljus kännas säkrast. De här har uppladdningsbara batterier. Pris: 250 kronor för sex stycken.
Batterilykta. Den som vill undvika brandfaran med stearinljus kan välja en batterilykta. Den här har en sensor som tänder ljuset vid skymningen och släcker i gryningen. Pris: 400 kronor.
Frysta lyktan. Roligast är kanske att göra sin egen islykta. På smartasaker.se finns en färdig form för att frysa is som en stjärna. Pris: 100 kronor.
Hus för marschaller. Marschaller är effektiva för att jaga undan mörkret, men det gäller att elda säkert. Höghus av plåt är ett sätt. Pris: 650 kronor för två stycken.
Sol på burk. Vad kan pigga upp höstmörkret mer än sol på burk? Ställ burken i solen, på kvällen stänger du locket och då har du en burk full av sol. Med hjälp av solceller och batterier får du ungefär fem timmars lystid av tre timmars laddning. Pris: 250 kronor.
Ljuspall. Den som vill ha stora ljuskällor under hösten kan satsa på den lysande led-pallen från coolstuff.se. Den har 16 färger, uppladdningsbart batteri och är vädertålig. Pris: 1 000 kronor.
Planetarium hemma. Se hela stjärnhimlen i värmen inomhus. Med Sega Toys Homestar Original får du 60 000 stjärnor i taket som långsamt roterar liksom i verkligheten. Du kan också ställa in att du vill se slumpvisa stjärnfall eller markerade stjärnbilder. Pris: 1 200 kronor.
Marschallklot. Ett annat sätt att skydda lågan är marschallhållaren Ljusklot från gardsromantik.se. Pris: 200 kronor.

MACKAPÄRER. Med mörker och höstrusk får alla en ursäkt att stanna inne och mysa. Linda Nohrstedt tipsar om sina bästa ljuspunkter.

Publicerad

Prova Ny Teknik – 149 kr
för tre månader


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här